Hurda Demir Nedir?

Hurda demir konusuna geçmeden önce demirin önce ne olduğunu tanımlamak gerekir. Dünyamızda en yaygın bulunan dördüncü mineral, ve en çok bulunan metaldir. Dünyada bu kadar fazla demirin bulunması, dünyanın manyetik alanına etki edildiği düşüncesi hakimdir.  Demir metali doğada az da olsa elementel şekilde bulunmaktadır. Demirler Dökme Demir ve Pik Demir olarak adlandırılır. İşlenmiş demirler zamanla paslandığından veya kulanılmamaya başlandığından atıl duruma düşerler ve hurda demir olarak adlandırılırlar. Hurda demirler, aslında demir tanımı ile birebir örtüşen ancak artık kullanılmayan geri dönüşüme ihtiyacı olan demirlerdir.

Hurda Demir Nerelerde Kullanılır?

Demirlerin en fazla kullanıldığı sektörün başında otomotiv ve gemi gövdesi sektörü gelmektedir. İnşaat sektöründe de sıkça demirler kullanılmaktadır. Otomotiv sektörü çok hızlı yeni modeller çıkardığından otomotiv veya otomobil hurdaları da çok fazla rağbet görmektedir. İnşaat sektörü de yine yurdumuzda çok fazla popüler olduğundan kentsel dönüşüm ile birlikte hurda inşaat demirleri sektörünü ve piyasasını oluşturmuştur. Çelikte aslında bir demir alışımı olduğundan demir ile aynı kategoride lanse etmek çokta yanlış olmaz. Hurda demirler eğer çürük ya da deforme olmamış veya paslanmamışsa, kullanım alanına göre bazı yerlerde kullanılabilir. Hurda demirin işlevini ve yaşını ne kadar doldurduğu ile kullanım alanını sınırlamak doğru olur. Hurda demirleri kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü hurda demirler muhtemel olarak işlevini kaybetmiş, paslanmış veya deformeler meydana gelmiştir. Bu nedenle hurda demirlerin geri dönüşüme gönderilmesi ve yeni ürünlerin ortaya çıkartılması gerekmektedir.

Hurda Demirin Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır?

Geri dönüşüm metal ve kağıtlarda  farklı tekniklerle yapılmaktadır. Geri dönüşümün çevreye çok fazla faydası bulunmaktadır. Geri dönüşümde hurda demirde iyi yer kaplamaktadır. Hurda demirlerin geri dönüşümü sektörü canlı tutmakta ve piyasayı kontrol altına almaktadır. Geri dönüşümü, sera gazı emisyonunu azaltır. Demirlerin daha doğru hurda demirlerin, geri dönüşü serüveni hurdacılara müracaat ile başlar. Hurdacılara satılan hurda demirler, dönüşüm merkezlerinde yeniden kullanılmak üzere işlenir.

İnşaat Demiri Nedir?

İnşaat demirleri, betonların içerisine konulan özel olarak inşaatlar için tasarlanmış çeliğe verilen isimdir. İnşaat demirlerinin standartları 12 metre boylarında üretilir.  Hurda inşaat demirleri de artık atıl duruma düşen binalardan toplanan veya kentsel dönüşüm ile yıkılan binalardan veya başkaca yapılardan elde edilen kullanılmayan demirlerdir. Hurda inşaat demirleri geri dönüşüm konusunda çok büyük yer kaplamaktadır. Eğer sizlerinde inşaat demirlerini hurdaya vermek gibi bir niyetiniz var ise mutlaka bize ulaşmalısınız.

Kartal Hurda Demir Alan Hurdacılar

Kartal’da bulunan hurda merkezimizde hurdalarınızı değerinde satın alıyoruz. Kartal Hurdacı olarak bu hizmeti yapmaktan ve sizleri mutlu etmekten büyük gurur duyuyoruz. Kartal Hurdacı olarak, inşaat demirlerinizi değerinde satın alıp, işlenmek üzere geri dönüşüm merkezlerine gönderiyoruz. Binalarınız veya yapılarınız hangi nedenle yıkılmış olursa olsun biz ekibimiz ile gelip hurdalarınızı topluyoruz.

Call Now ButtonHemen Arayın
Open chat